Dodaj do ksiązki kucharskiej Jaja faszerowane

Jaja faszerowane

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Jaja faszerowane - składniki:

  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • kapary - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • masło - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
  2. Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  3. Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
  4. Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.
  5. Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
Dodaj do książki kucharskiej

JAJA FASZEROWANE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • 1
    Jaja faszerowane
    1.Jaja ugotuj na twardo przez 8 minut licząc od zagotowania wody. Wodę posól.
  • 2
    Jaja faszerowane
    2.Po ugotowaniu jaja wystudź, następnie obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
  • 3
    Jaja faszerowane
    3.Na patelni rozpuść masło, dodaj rozdrobnione mięso z rosołu oraz przyprawę Knorr. Podsmaż przez kilka minut.
  • 4
    Jaja faszerowane
    4.Wystudzone mięso zmiel w maszynce wraz z żółtkami lub zmiksuj w malakserze, a następnie dodaj majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj, aż powstanie pasta.
  • 5
    Jaja faszerowane
    5.Pastę mięsną nakładaj, najlepiej za pomocą worka do szprycowania, do połówek białek. Jaja faszerowane udekoruj listkami natki pietruszki i kwiatami kaparów.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • Jaja faszerowane Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SAŁATKI PEŁNE SMAKU CZYLI JAK PRZYGOTOWAĆ IDEALNĄ SAŁATKĘ.

    Co zrobić aby nasza sałatka była naprawdę wyjątkowa? Mówiliśmy już o wyglądzie, teraz pr...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: