Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tortilla, Potrawy wielkanocne, obiad z mięsa mielonego, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Polędwiczki wieprzowe w ananasie, Sałatka kebab - VIDEO, mięso w sosie grzybowym, Przepis z ziemniaków zapiekanka, Wykwintny schabowy, Zawijaski z łososiem, Przepis z przepisy na śledzie po kaszubsku, Sałatka z sosem musztardowym, Zupa pomidorowa, jajka do panierowania, Przepis z kurczak w warzywach, Spaghetti z krewetkami i papryką, Sałatka z szynki ze szpinakiem , Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Krem brokułowy, Przepis z sos serowo- śmietanowy, kapuśniak z kapusty kiszonej, Sosy, makaron z serem i kurczakiem, Polędwiczki wieprzowe, Brukselka z kurczakiem, Zupa brokułowa, kuchnia polska zapiekanki, Rolada z szynki z kiszoną kapustą, Zwariowany ostry kurczak , Przepis z sos do papryki faszerowanej, Sałatka ostro-kwaśna z kapusty, Placuszki z cukinii, Makaron, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Placki ziemniaczane z marchewką, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Schab w pięciu smakach, Przepis z ryba w ketchupie, Kapusta z grochem, Zawijaski z łososiem, Żeberka, hummus, zapiekanka z makaronem i brokułami i z serkiem topionym, Filety marynowane w maślance, Przepis z ryby sum z piekarnika, Gołąbki bez zawijania, Zapiekanki, Babeczki z cukinii, Przepis z musztarda - do sosu, pajda chleba, Szybka zupa cebulowa, Sałatka meksykańska z kurczakiem, sos z rydzów, Przepis z zupa serowa z grzankami, Polędwiczki wieprzowe, Pieczeone parówki ze śliwką, Sałatka ziemniaczana z szynką i papryką, zapiekanka z makaronu łatwe, Kiełbasa po zbójnicku z oscypkiem, Dynia, Kasza, owoce morza, Dania z ryżem, Ryż