Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    O POŻYTKACH Z JEDZENIA CHRZANU

    Wracam do tematu chrzanu bo ten skromny i wielce popularny korzeń zasługuje na specjalne tra...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CHRZAN NA ŚWIĄTECZNYM STOLE I NIE TYLKO

    Czy możemy wyobrazić sobie kuchnię polską bez chrzanu? Nie i jeszcze raz nie. Cóż to byłaby ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka curry z kurczakiem, Przepis z przepisy na ciepło, Zapiekany ryż z warzywami, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z grill kurczak, Przepis z zupa z zielonej soczewicy, Sałatka z pieczoną papryką, Risotto z grzybami - VIDEO, Tłusty czwartek, Polędwiczki, Szybki obiad, Pieczony indyk w całości z farszem ze słodkich ziemniaków, Świąteczna sałatka jarzynowa z majonezem, Waniliowe misiaki, sałatki z krewetek, Przepis z sosy z rukoli, Przepis z zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, Przepis z przystawki na grilla, Ciasto na pierogi, Przepis z sosy do przekąsek, Parówki w cieście z warzywami, Placki ziemniaczane, pieczona ryba z warzywami, Leczo z cukinii, Babeczki czekoladowe gniazdka, Bigos - VIDEO, Młoda marchewka jako dodatek do jagnięciny, Migdałowe kwiatuszki, Zupa pieczarkowa, Dania z makaronem, Krem ze szczawiu z mascarpone z jajkami w koszulkach, Zupa cebulowa, Kiszona kapusta na sposób bawarski, Marchew w klonowej glazurze, bezmięsne sałątki, Przepis z sos g, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z ciasta na proszku do pieczenia, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Spaghetti , Przepis z łopatka, Pierogi z jagodami, Parówki w cieście drożdżowy, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, marynata do pieczenia schabu, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Przepis z kotlet de V, Wiosenna zupa koperkowa, Piersi z kaczki wędzone w herbacie earl gray , Potrawy wielkanocne, Kluski z serka, Kasza, Przepis z do ziemniakow, ryba pieczona w piekarniku filet, Modra kapusta, Czekoladowe lizaki wielkanocne, Salsa, Papryka, Grochówka kanadyjska, Tortilla, Delikatne flaczki, Sos beszamelowy , Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z młode ziemniaki