Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, Bobotie – afrykańska zapiekanka , Ciasto na pierogi, Pulpety z indyka w sosie pomidorowym - VIDEO, Zupa grzybowa, Przepis z knorr sałatki przepisy, Tortilla, Zapiekanka ziemniaczana, Przekąski, kilki, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Zapiekanka Gyros , Faszerowana perliczka z żurawinowymi jabłuszkami, gotowane udka kurczaka, Sałatka Cezar - VIDEO, Dania z ryżem, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przepis z zapiekanki domowe, Sałatka z porów, rosół z lanymi kluskami, Sałatki z makaronem, Przepis z obiad tarta, Przepis z ciasta z mlekiem w proszku, Makaron z grzybami i śmietaną, sos z prawdziwków, Zrazy z chrzanem, Kotlet de volaille - VIDEO, Ryba po grecku, pieczen wolowa, farsz do ciasta francuskiego, Szybkie faszerowane ziemniaki , Mielone, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Przepis z przepisy zupy, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sałatka owocowa z kurczakiem, Kapusta z grochem, Kompot z malin, Pierogi malinowo-serowe, Przepis z szaszłyk wieprzowy, Jajka, Przepis z Przystawki papryka, ciasto sh, Zupa z czerwonej kapusty, Przepis z obiad wegetariański, Przepis z kurczak z suszonymi pomidorami i mozzarellą, jajka obiad, Wstążki z sosem pieczarkowym, Sałatka 'Marynowane Jajka', Papryka, Placki ziemniaczane, Pieczona karkówka, Tarta z rabarbarem i lodami waniliowymi Carte d'Or, Polędwiczka z grzybami, Przepis z cebula w piorka, Wątróbki drobiowe z warzywami, Przepis z obiady gotowane na parze - -, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Zupa ogórkowa, Przepis z kiszona sałata, Dressing feta, Pyzy ziemniaczane z mięsnym nadzieniem , Rolada ziemniaczana, Pasta z selera