Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ORZEŹWIAJĄCE LETNIE ZUPY. TRADYCYJNY POLSKI CHŁODNIK Z BURAKÓW.

    Dziś chciałbym oddać honory naszej tradycyjnej zupie na zimno czyli chłodnikowi z burakami l...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tłusty czwartek, Makaron w trzech kolorach, Przepis z ciasteczka z miodem, pieczona karkówka w piekarniku, Lasagne drobiowa, Warzywne curry z ryżem, W WORECZKU, Zapiekanka rodzinna, Sałatka z rzodkiewek z kukurydzą, Ryba po grecku, ryba pieczona w piekarniku filet, Barszcz czysty II, sałatka z groszkiem i kukurydzą, makaron do, Przepis z knorr ziemniaki, Przepis z sos do wolowiny, Przepis z zapiekanki ryzowe, Pomidorowy turbot z warzywami, Gołąbki, Szafranowe risotto z kurczakiem, Karkówka, Przepis z kotlet de V, Meksykańska ośmiornica, Kutia, zupy na obiad, Przepis z kuchnia polska śledzie, Imbirowy kurczak z fasolą, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałata z szynką i żółtymi pomidorami , Sałatka z buraczkami i malinami , Karp, Przepis z dania z ziemniaków gotowanych, Wege spaghetti, Koktajl owocowy, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, kurczak serem, Chilli Con Carne - VIDEO, Żurek, Przepis z naleśniki bez mleka -, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , makaron z, Żurek z wędzonką, Sałatki z makaronem, Krem brokułowy, Zupa ogórkowa, Ruska babka, Spaghetti z tuńczykiem, Krewetki z groszkiem cukrowym o smaku grejpfrutowo – kolendrowym, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Ryba po grecku, Smażony makaron po Tajsku , Kremowa zupa szpinakowa, Tortilla, Przystawki, obiad z piersia z kurczaka, Przepis z mięso mielone wołowe, sosy z mięsem, Przepis z Soczyste żeberka w coli, Pasta z szałwią, Sałatka z buraczkami i malinami , Placki cukiniowo ziemniaczane z ziołami i salsą, Sos czosnkowy na wódce, Pasztet, Szparagi z krewetkami