Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Kalafior, Przepis z gołąbki bez mięsa, Placki po węgiersku, Placki ziemniaczane z fasolką , Przepis z czerwony ryż, Przepis z knorr kurczak oliwa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Korki z jajek na pomidorach, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Kurczak, Zupa brokułowa, Odświętny rosół po staropolsku, Ryż smażony z warzywami, Kremowa zupa z kurek, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, Przepis z salatki na grill, Zapiekanka owocowa z makiem, Diabelsko szybkie spaghetti, Mielone, Gulasz, Zapiekanka rodzinna, Przepis z sera camembert, Penne ze szparagami i serem pleśniowym, Zupa z soczewicy na wędzonce, knorr z pieczarkami, Kutia, Polędwiczki, Sałatka z tuńczykiem, Tzatziki, Bigos, Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką, Przepis z ryby smazone, Przepis z kurczak latwy, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z kotlety do hamburgerów przepis, Przepis z ciasto cy, Przepis z cannelloni z serem, Udka, Szaszłyk kołecki, Sałatka bawarska, Przepis z fix spaghetti knorr, Krupnik, Przepis z kurczak por smietana, Przepis z ser w ziolach, Kuleczki z mozzarellą, Delikatny schab, Naleśniki, Przepis z cukinia zawijana, Szybka potrawka z kurczaka , Czeskie knedle, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, pierogi-z-kapusta, filety z dorsza, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Pierogi, Ryba po grecku, Zapiekane placki ziemniaczane pod strogonoffem, Kluski , Smażone jajko, poledwiczki drobiowe, Warzywa, łatwa zupa pomidorowa