PRZEPISY.PL

Kotlety cielęce w pieczarkach

Autor: tommy
  • 45
  • 2
  • Łatwe
  • 0
15
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • górki cielęcej400 gr
  • pieczarki250 gr
  • cebula1 szt
  • ząbek czosnku2 szt
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa
    • Krok 1

      Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
    • Krok 2

      Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
    • Krok 3

      Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
    • Krok 4

      Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
    • Krok 5

      Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
    • Krok 6

      Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

    Komentarze (0)

    Dania na jesień

    Podobne przepisy:

    102
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    56
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    121
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    51
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4