Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem , Przepyszne rogaliki, Przepis z gotowana kapusta kiszona, Ryż, Placki, Lazania z zielonego ziarna, biała fasola, Sos beszamelowy , pieprz knorr, Carbonara, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Sos béarnaise, Ziemniaczki zapiekane z drobiem, Przepis z sałatka z cukinia -, Zupa gulaszowa, Gyros, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z kapusta pekińska surówka -, Polędwiczka z grzybami, Sałatki z kurczakiem, skrzydelka z grilla, Potrawy wigilijne, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Czerwona papryki, Zupy, jajko smażony, Bitki wołowe w sosie musztardowym , Przepis z sos z pieczarek, Smażone jajko, Bawarski kąsek, Owsiane kotleciki, placek z truskawkami, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Przepis z mieso pieczone w rękawie, na obiad makarony, Sałatka z tuńczykiem, Fasolka szparagowa klasycznie, Karkówka, Polędwiczki wieprzowe, Niemiecka sałatka ziemniaczana z boczkiem, Ryba, Indyk w porach, Indyjskie ziemniaki, Gołąbki Mocy Świątecznej, Kalafior, Jajecznica z parowkami , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Bób podsmażany z kurkami, Pączki błyskawiczne, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z obiady bezmięsne przepisy, obiad z łopatki, marynaty do mi, Kanapki dla dzieci “Pirat”, Przepis z RY Z PIERSI, Ryba po grecku, makaron z, Boczek pieczony w chlebie, Gulasz po węgiersku - VIDEO, na ostro, Sos beszamelowy , Przepis z sałatka awokado, „Potrójna” szkolna kanapka, Przepis z mielone w papryce