Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Soczysty kurczak kokosowy , Roladki z czerwonej papryki, Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą, Żeberka - VIDEO, Żeberka z musztardą, Zupa selerowa z ryżem, Kotlety, Sałatka z tuńczykiem, Kaczka, Warzywne curry z ryżem, makarony chinski, Placki ziemniaczane, Kanapka włoska , Lody czekoladowe z pomarańczową nutą, desery z jabłek, Zupa pieczarkowa, Kanapka warzywna , Gulasz, Smaczny gulasz rybny, kurczak z pietruszka, Jajka, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z szaszlyki wolowe, Marynata rozmaryn, Tajski makaron ostro-kwaśny, Chrupiące kanapki z łososiem , Panierowana ryba z sosem tatarskim , Sałatka warzywna z tuńczykiem, Placuszki porowe ze szpinakiem, Sałatka Gyros, Patisony nadziewane mięsem mielonym, Golonka, Sałatka z fasoli i łososia, mieso sos, Przepis z zeberka w coli, Makaron, Kapusta z grochem, Przepis z kurczak w piecu, Karkówka, Przepis z baklazan faszerowany serem, kurczak w curry z ryżem, Potrawy wielkanocne, Sałatka z kiełków bambusa, pierś w pomidorach, Wątróbka drobiowa z jabłkiem, Placki po węgiersku, Sałatka z buraczków i ziemniakami , na drób, kluski z maki i jajka, SLOIK, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Przepis z zimne desery, Przepis z sałatka z sosem greckim, Sałatka Gyros, Przepis z dżem z winogron ciemnych, Zapiekanka z ziemniakow, Zupa cebulowa, Przepis z krewetki tygrysie przepis, Duszona wątróbka wieprzowa, Przepis z sos z kurczakiem do makaronu, Zapiekane świderki z kiełbasą , Sos czosnkowy , sos do pieczonej karkówki, Carbonara