Dodaj do ksiązki kucharskiej Kotlety cielęce w pieczarkach

Kotlety cielęce w pieczarkach

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Kotlety cielęce w pieczarkach - składniki:

  • górki cielęcej - 400 gramów
  • pieczarki - 250 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • śmietana 12%
  • pieprz
  • masło
  • oliwa

Kotlety cielęce w pieczarkach - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.
  2. Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.
  3. Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.
  4. Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  5. Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).
  6. Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

KOTLETY CIELĘCE W PIECZARKACH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, po umyciu i oczyszczeniu z tłuszczu, pokrój na cztery kotlety. Tłuczkiem ubij kotlety na grubość około 1 centymetra.

2

Pieczarki i cebulę pokrój na plasterki.

3

Zeszklij na rozgrzanej oliwie cebulę. Dodaj pieczarki i po chwili smażenia na większy ogniu, zmniejsz go. Duś warzywa pod przykryciem ok 8 min.

4

Pieczarki i cebulę przypraw pieprzem i solą, po czym ściągnij z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Wstaw ba chwilę na gaz, podgrzej (ważne, żeby się nie zagotowało!).

5

Pieczarki i cebulę przyprawiamy pieprzem i solą, po czym ściągamy z ognia i mieszamy ze śmietaną. Znów odrobinę podgrzewamy (ważne, żeby się nie zagotowało!).

6

Zamarynowane mięso usmaż na oliwie. Na talerzu ułóz kotlety i polej sosem pieczarkowym . Podawaj z ryżem.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczeń, Lekka zupa pomidorowa, Pomidorowy sos do pizzy, Przepis z oliwy, Przepis z Łyżka m, Przepis z jajko bułka, Przepis z bezy, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Kolorowa sałatka z makaronu i wędlin, Truskawki w czekoladzie, Chińskie sajgonki, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Przepis z salatki z salata, Przepis z obiad s, Ucha „pijana”, mieso mielone fasola czerwona, Ziemniaki, Przepis z sałatka rukola, Sałatka Cezar - VIDEO, Paprykarz z karpia, Zupa krem z buraków , Krewetki limonkowo-czosnkowe z roszponką i cukinią, Placki ziemniaczane, masa truskawkowa, Farfalle z sosem pomidorowym i dwoma serami, Carbonara, duszona kapusta z mięsem, Krewetki azjatyckie na mój sposób, Pasztet, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, rolady z mięsa, Przepis z obiad mięso z ryżem, Placki po węgiersku, Papryka, Przepis z Kurczak udka, Szpinak, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , makaron faszerowany miesem mielonym, Lasagne z owocami morza, Kotlety z kurczaka z lubczykiem i pietruszką, Chrupiące pikantne orzechy, TAPAS: Papryka nadziewana z oliwkami, Potrawy wigilijne, sałatki z kukurydza, ciasta placki, Zupa ogórkowa, kapusta włoska, Zupa z soczewicą i kaszą jaglaną, Pomidorowy sos do pizzy, zupa warzywna z ziemniakami, Przepis z sałatki z łososia wędzonego, Pomidorowy sos do pizzy, Surówka z marchewki po indyjsku - VIDEO, Krupnik, Ryż w sosie słodko-kwaśnym, Podhalańskie udka z kurczaka z leśnymi grzybami , Schab po chińsku, Wykwintny schab nadziewany pomidorami w sosie tatarskim , Bawarski kąsek, sosy z bulionu, Barszcz biały, Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym , Zapiekanka z ziemniakow